Κυριοτερα Νεα

Grid List

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 από τις 11:00 π.μ. έως τις 17:00. 

Add a comment

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια». 

Add a comment

Σώος περισυλλέχθηκε 19χρονος από τη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Αποκοιμήθηκε σε στρώμα θαλάσσης, το οποίο παρασύρθηκε σε μεγάλη απόσταση από την ακτή. 

Add a comment

Η άρον-άρον συγκληθείσα το μεσημέρι της Πέμπτης, 12 Ιουλίου 2018 έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", πιστοποίησε για μια ακόμη φορά το μέγεθος της λανθασμένης «στρατηγικής» που υιοθέτησε η ηγετική ομάδα του κορυφαίου οργάνου των αυτοδιοικητικών έναντι του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη από τον Φεβρουάριο 2018 μέχρι και χθες, ημέρα κατά την οποία ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για τον Κλεισθένη 1.

Add a comment

Επανεκκίνηση στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης!  Τα άρθρα 28 και 56 που καθιερώνουν το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ τους και 111 αντίθετες ψήφους. Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, πέρασε με 241 ψήφους υπέρ έναντι 31 ψήφων κατά.

Add a comment

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Αυτοδιοικηση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» και να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος, με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του κράτους και της αυτοδιοίκησης» ζητάει η ΚΕΔΕ, με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Add a comment

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Περιφερεια

Συνεδριάζει την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με έντεκα (11) θέματα ημερήσιας διάταξης. 

Add a comment

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Περιφερεια

Με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής υπό την προεδρία του κ. Θόδ. Σχινά.  

Add a comment

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π. Ε. Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2018, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών, σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου, συνεχίζουν την Εφαρμογή Ψεκασμών των Κουνουπιών (προνυμφοκτονιών), από Δευτέρα 21 Μαΐου ως εξής : 

Add a comment

Σε οκτώ εκλογικές περιφέρειες διαιρείται ο νομός Αττικής και σε δύο ο νομός Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε, χθες, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1» για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση.

Add a comment

H πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης δεν θύμισε… Ισπανία, καθώς συγκέντρωσε μόλις 127 «ναι» σε σύνολο 280 βουλευτών. Η αποχώρηση του ΚΚΕ από τη διαδικασία (από την πρώτη ημέρα κι’ όλας) και η αποχή τριών ανεξάρτητων βουλευτών (Χάρη Θεοχάρη, Κατερίνας Παπακώστα, Νίκου Νικολόπουλου) συνέβαλε ώστε στον πίνακα των «ναι» να μην εμφανισθεί καν το άθροισμα των βουλευτών της αντιπολίτευσης (146). 

Add a comment

Την πρόταση της κυβέρνησης για την κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Β' Αθηνών και το υπόλοιπο της Αττικής, παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της διακομματικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα πολιτικά κόμματα της Βουλής εκπροσωπήθηκαν ως εξής: 

Add a comment

Τις προϋποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το 2019 καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου. 

Add a comment

Το ευρώ ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ημερών μετά τις δηλώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που σηματοδοτούν μία πιο αυστηρή πολιτική της. 

Add a comment

Μάριο Σεντένο, επικεφαλής του Eurogroup

Οικονομια

Σε εργαλείο «ενισχυμένης εποπτείας» για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας προσανατολίζεται η Κομισιόν, όπως πιστοποιεί η απολογιστική επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup Μ. Σεντένο για την πρόσφατη συνεδρίαση του Οργάνου στη Σόφια.  

Add a comment

Λεωνίδας Μπόμπολας & Σάκης Καλλιτσάντσης

Επιχειρησεις

Στη μέση ετήσια αύξηση του περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 15% μεσοπρόθεσμα και για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου Ελλάκτωρ, στοχεύει η πρωτοβουλία Change4Ellaktor των αδελφών Καλλιτσάντση, όπως προκύπτει από την ανανεωμένη παρουσίαση που δημοσιεύτηκε χθες το πρωί.  

Add a comment

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συμφωνία της πώλησης του 100% της Cyta Hellas. H συναλλαγή υπεγράφη στα γραφεία της PwC στο Χαλάνδρι και περιλαμβάνει, από τη μια πλευρά, τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών της Cyta Hellas στη Vodafone και, από την άλλη πλευρά, την καταβολή του ποσού των 118,1 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Vodafone στην κυπριακή Cyta. 

Add a comment

Οι βασικοί μέτοχοι της "Ελλάκτωρ"

Επιχειρησεις

Η αιφνίδια παραίτηση τριών μελών του Δ.Σ. της «Ελλάκτωρ», το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Ιουλίου 2018 και η επικείμενη αντικατάστασή τους από τρία νέα μέλη στην προγραμματισμένη για μεθαύριο, Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αποτέλεσε αφορμή κορύφωσης της αντιπαράθεσης μεταξύ των βασικών μεγαλομετόχων του Ομίλου. 

Add a comment

Το 6ο πολυκατάστημα της Praktiker Hellas στο λεκανοπέδιο Αττικής πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στην Ανθούσα στις κτιριακές εγκαταστάσεις που επί σειρά ετών και μέχρι το 2012,  λειτουργούσε υπό την ευθύνη της εταιρείας Rota Α.Ε. το εκθεσιακό κέντρο Expo Athens. 

Add a comment

Ανθοκομική Έκθεση

Τοπ. Οικονομια

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Ανθοπαραγωγών διοργανώνεται την Τετάρτη, 11 Οκτωβίου 2017, ώρα 12:00 από τον Αγροτικό Ανθοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Αθηνών εντός της Κεντρικής Ανθαγοράς Αθηνών. (είσοδος της Ανθέων 21, Άνω Πατήσια, ΑΘΗΝΑ, τηλ. 210 2584680)

Add a comment

Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης

Τοπ. Οικονομια

Στην ιδιοκτησία του Ομίλου εταιρειών "Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π." περιήλθε το ακίνητο επί της λεωφ. Μαραθώνος Γέρακας) στο οποίο, αρχικά, στεγάζονταν τα σούπερ μάρκετ Carrefοur - "Μαρινόπουλος" και τους λίγους τελευταίους μήνες, ο όμιλος Σκλαβενίτης. Το συγκεκριμένο ακίνητο μαζί με τρία ακόμη σε διαφορετικά σημεία του λεκανοπεδίου συνολικής επιφάνειας 87 χλμ, αγοράστηκαν από την "Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π." αντί 71 εκατ. € εκμισθώθηκαν σε εταιρείες του ομίλου Σκλαβενίτη για διάρκεια 25 ετών. 

Add a comment

Ο "Νεολόγος" δημοσιεύει σε πίνακες τα προσωρινά αποτελέσματα (με τα ονοματεπώνυμα και τη βαθμολογία) Διοριστέων/Προσληπτέων και Κατάταξης της προκήρυξης ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 294 θέσεων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους εξής 11 Δήμους της Ανατολικής Αττικής: Παλλήνης, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας-Πικερμίου, Παιανίας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Μαραθώνος, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και Ωρωπού.

Add a comment

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 8.166 προσλήψεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).  

Add a comment

Τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development) που καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον "δυτικό κόσμο" όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους, κράτη, δείχνουν: 

Add a comment

Μανούσος Ριτζάκης

Εγκλημα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ/ Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας στον Παναγιώτη Γαλαζούλα, κάτοικο Γλυκών Νερών. Το Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση τον έκρινε αυτουργό της δολοφονίας του Μανούσου Ριτζάκη η οποία, συνέβη, το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος , εντός του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου του θύματος. 

Add a comment

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ, η οποία σύμφωνα με τον Εκπροσώπο Τύπου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θεόδωρο Χρονόπουλο, επρόκειτο για οργανωμένη σπείρα που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, με έδρα κυρίως καταυλισμούς στην περιοχή Αγία Σωτήρας και Αυλίζα Αχαρνών στη Δυτική Αττική.

Add a comment

Συνελήφθη ένας από τους τρεις δραπέτες του ΑΤ Αργυρούπολης. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση σε Κορωπί και Λούτσα, τον συνέλαβαν σε σπίτι στο Κορωπί και ταυτοποιήθηκε στην Ασφάλεια. Πρόκειται για έναν απο τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς, που είχαν αποδράσει απο το παράθυρο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος.

Add a comment

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Αποχέτευση ΕΥΔΑΠ υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού. 

Add a comment

Ανακοίνωση της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Add a comment

Ολοκληρώθηκε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία, η καθιερωμένη εκδήλωση της γιορτής Τσικουδιάς που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Κρητών Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης  "Η Μεγαλόνησος" υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη. Από πολύ νωρίς άρχισε η προσέλευση του κόσμου στο χώρο του parking του κολυμβητηρίου,  δημιουργώντας το αδιαχώρητο.  

Add a comment
Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.