Σε οκτώ εκλογικές περιφέρειες διαιρείται ο νομός Αττικής και σε δύο ο νομός Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε, χθες, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1» για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση.

Add a comment

H πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης δεν θύμισε… Ισπανία, καθώς συγκέντρωσε μόλις 127 «ναι» σε σύνολο 280 βουλευτών. Η αποχώρηση του ΚΚΕ από τη διαδικασία (από την πρώτη ημέρα κι’ όλας) και η αποχή τριών ανεξάρτητων βουλευτών (Χάρη Θεοχάρη, Κατερίνας Παπακώστα, Νίκου Νικολόπουλου) συνέβαλε ώστε στον πίνακα των «ναι» να μην εμφανισθεί καν το άθροισμα των βουλευτών της αντιπολίτευσης (146). 

Add a comment

Χρ. Σπίρτζης, υπ. Υποδομών & Μεταφορών

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μπούν νέα διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, ούτε μετωπικά ούτε πλευρικά, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Μιλώντας ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης σε εκδήλωση στο δημαρχείο του Δήμου Αχαρνών,  τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων και των αυτοκινήτων τους ώστε να περνούν ελεύθερα όταν σε περίπου δύο χρονια από σήμερα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα του ηλεκτρονικού διοδίου. 

Add a comment

Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός

Το Συνέδριο στην Ανατολική Αττική είναι το 12ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021». 

Add a comment

Την πρόταση της κυβέρνησης για την κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Β' Αθηνών και το υπόλοιπο της Αττικής, παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της διακομματικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα πολιτικά κόμματα της Βουλής εκπροσωπήθηκαν ως εξής: 

Add a comment

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, με βασικό θέμα τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας (Growth Stragedy), το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος στο Eurogroup της 27ης Απριλίου. 

Add a comment

Σε συγκέντρωση – συζήτηση εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ με θέμα, «Νερό, κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Οι εξελίξεις στην ΕΥΔΑΠ και οι θέσεις του ΚΚΕ» θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Add a comment

Περισσότερα Άρθρα...