Θεανώ Φωτίου: «ταχεία εφαρμογή του νόμου για την υιοθεσία και αναδοχή»

Κοινωνια
Γραμματοσειρα

Συνεδρίασε σήμερα, για πρώτη φορά, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής, Υιοθεσίας (Ε.Σ.Αν.Υ). 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης:

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για ταχεία εφαρμογή του νόμου για την υιοθεσία και την αναδοχή. Έχουμε ήδη έτοιμες τις πρώτες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Είμαι σήμερα εδώ για να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν στο Ε.Σ.Αν.Υ., σημαντικές προσωπικότητες, ακαδημαϊκούς, εκπρόσωπους της δικαιοσύνης και ειδικούς στον τομέα της παιδικής προστασίας και να τους ευχηθώ καλή δουλειά ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον παιδιά στα ιδρύματα και όλα να βρουν μια ζεστή αγκαλιά.

Επιπλέον, δεσμεύομαι, ότι θα κάνουμε άμεσα το επόμενο μεγάλο βήμα ώστε να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής Αποϊδρυματοποίησης».

Το Ε.Σ.Αν.Υ. αποτελεί συλλογικό συμβουλευτικό - όργανο, απαρτίζεται από 12 μέλη και τους αναπληρωτές τους και μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι η εκπόνηση μελετών, ερευνών και πιλοτικών προγραμμάτων καθώς και η αξιολόγηση των εφαρμοζόμενων πολιτικών υιοθεσίας και αναδοχής. Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπρόσωπος της δικαιοσύνης, φορείς (ΣΚΛΕ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και υπηρεσιακοί, έχει ορισθεί ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.