Με απόφαση του ΕΔΣΝΑ επεκτείνεται κατά 120 στρ. η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής!

ΧΥΤΑ Φυλής

Απορριμματα
Γραμματοσειρα

Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) επεκτείνεται η δυναμικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής σε έκταση περίπου 120 στρεμμάτων χωρητικότητας 1,2 εκατ. κ.μ. Πρόκειται για απόφαση «πιεστικής ανάγκης» που συγκρούεται ευθέως με τις έως πρόσφατες διαβεβαιώσεις ότι «δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να υπάρξει άλλη επέκταση της χωρητικότητας...» 

Η απόφαση ελήφθη οριακά, με τη «διπλή» ψήφο της αντιπροέδρου κ. Αφροδίτης Μπιζά, καθώς οι δύο πλευρές ισοψήφησαν (3-3).

Η επέκταση εκτιμάται ότι θα επιμηκύνει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής για διάστημα περίπου 9-10 μηνών, άρα πρόκειται για εμβαλωματική λύση με την προσδοκία να δοθεί στο επόμενο διάστημα «οριστική λύση».

Εκτιμάται ότι η μεταφορά των απορριμμάτων στη Φυλή θα εξακολουθήσει για αρκετές ακόμη ημέρες να εξελίσσεται με αργό ρυθμό, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα στήριξης του ρηγματωμένου σκουπιδολόφου.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα ο ΧΥΤΑ δέχεται περίπου 7.500 τόνους ημερησίως έναντι 4.500 τόνων που δέχεται υπό κανονικές συνθήκες, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα απορρίμματα που είχαν τις τελευταίες ημέρες συγκεντρωθεί στους δρόμους.

Ο ΧΥΤΑ θα μείνει σήμερα κλειστός για λίγες ώρες και τις υπόλοιπες θα δέχεται μικρότερο αριθμό οχημάτων.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.